KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Wereldbevolkingsprognose 2019

17-06-2019

De Verenigde Naties maken iedere twee jaar een nieuwe prognose van de wereldbevolking op basis van de meest recent beschikbare bevolkings­gegevens en -trends. Op 17 juni jl. zijn de uitkomsten van de nieuwste prognose gepresenteerd. Volgens de zogenoemde middenvariant van de VN-prognose groeit de wereld­bevolking van de huidige 7,7 miljard naar 9,7 miljard in 2050 en verder naar 10,9 miljard in 2100.

DEMOS - nummer 5, mei 2019

31-05-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: appaloosa/Flickr]

De invloed van alcohol op man-vrouwverschillen in levensverwachting in Oost-Europa

31-05-2019

Vrouwen leven over het algemeen langer dan mannen en deze verschillen zijn het grootst in Oost-Europa. Vrouwen leven hier ongeveer 10 jaar langer dan mannen. Het verschil in leefstijl tussen mannen en vrouwen speelt een belangrijke rol, vooral het verschil in alcoholconsumptie. Foto: Alexquaas/Wikimedia Commons

Voorlopers en volgers onder werkgevers over langer doorwerken

31-05-2019

De stijgende AOW-leeftijd raakt niet alleen werknemers. Ook werkgevers ondervinden de gevolgen en moeten een manier vinden om hun oudere werknemers langer productief te houden. NIDI-onderzoek laat zien dat er een wereld van verschil schuil gaat achter het formele en informele beleid van werkgevers.
Foto: fritscdejong/Flickr

De baby’s van 2019 krijgen pas op 75-jarige leeftijd AOW

31-05-2019

Zolang de levensverwachting toeneemt, stijgt de AOW-leeftijd onverminderd voort waardoor we een steeds groter deel van het leven werkend doorbrengen. Door de AOW-leeftijd iets trager te laten stijgen – ieder jaar een maand hoger – dan volgens het huidige beleid kunnen we iets langer van de AOW genieten.

DEMOS - nummer 4, april 2019

26-04-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Rawpixel Ltd/Flickr]

Het veranderde klimaat over klimaatverandering

26-04-2019

Klimaatverandering is een thema dat ogenschijnlijk de bevolking verdeelt. NIDI-onderzoek laat echter zien dat zorgen over de opwarming van de aarde onder de Nederlandse bevolking breed worden gedeeld en het afgelopen decennium spectaculair zijn gegroeid. Foto: Rawpixel Ltd/Flickr

Een voller en grijzer Nederland hoeft niet somber te stemmen

26-04-2019

Vergrijzing, bevolkingsdruk en immigratie zijn woorden die steevast een sfeer van pessimisme oproepen. Die somberheid is niet gerechtvaardigd als we naar de toekomst kijken.

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

Brexit en migratieangst

26-04-2019

De stem voor Brexit werd mede ingegeven door de angst voor immigratie en verlies van soevereiniteit. De paradox is dat na het referendum de immigratie is toegenomen, met een sterke afname van EU-immigranten en een sterke toename van immigranten van buiten de EU, hoofdzakelijk uit Azië.

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken