KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

DEMOS - nummer 8, september 2019

27-09-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: pxhere.com]

Hoe geloof ons denken over het huwelijk beïnvloedt

27-09-2019

De kerk speelt in het dagelijks leven van Nederlanders een steeds kleinere rol. Betekent dit dat het geloof ook minder invloed uitoefent op onze opvattingen over bijvoorbeeld het huwelijk? Dat is nog maar de vraag.
Foto: pxhere.com

Rotterdam: van tweedeling naar meerdeling

27-09-2019

Rotterdam stond lang bekend als de armste stad van Nederland. Tegenwoordig kent de stad zowel een welvarend deel als ook een arm deel. Toch wordt met deze karakterisering van een economische tweedeling de stad te kort gedaan.
Foto: @martius/Flickr

Het onderschatte geluk

27-09-2019

We onderschatten hoe gelukkig mensen zijn. Hoewel Nederlanders de wereld vaak wat donkerder zien dan hij werkelijk is blijkt deze onderschatting niet een typisch Nederlands verschijnsel, het komt overal voor.

DEMOS - nummer 7, juli/augustus 2019

30-08-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Ferdi de Gier/Flickr]

Studenten uit 'gebroken' gezinnen vaker uit huis

30-08-2019

Het opgroeien in een gezin waarin de ouders niet bij elkaar zijn heeft een grote invloed op de kans om vroeg uit huis te gaan. Is dit bij studenten ook zichtbaar en welke rol spelen de financiële middelen van de ouders?
Foto: Ferdi de Gier/Flickr

Jonge vluchtelingen en hun onderwijsprestaties

30-08-2019

Wat zijn de effecten van de binnenkomstleeftijd van jonge vluchtelingen op hun latere onderwijsprestaties? Maakt het uit of je op 4- of op 12-jarige leeftijd Nederland binnenkomt voor de kans op het halen van een diploma in het hoger onderwijs?
Foto: Astronomy & Society Group/Flickr

'Kleine luyden' waren vroeger ook echt klein

30-08-2019

Tegenwoordig is aan de lengte van mensen niet meer af te lezen of iemand in welvaart opgroeide. Vroeger maakte de afkomst wel veel uit voor hoe lang men werd. Welvarende mannen waren groot en kleine luyden waren letterlijk klein.

DEMOS - nummer 6, juni 2019

28-06-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Z S/Flickr]

De ontnuchterende rol van de wetenschap in het migratiedebat

28-06-2019

Het publieke debat over migratie is een gepolariseerd debat waarin de bijdrage van de wetenschap ondergesneeuwd dreigt te raken. Hoe kan de wetenschap toch een nuttige bijdrage leveren en hoe moet men de bijdrage van wetenschappers interpreteren als ze zich mengen in het beleidsdebat? Foto: Z S/Flickr

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken