KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Vacature PhD-positie “Life-course transitions, socio-economic status and health behaviours"

07-08-2019

Het NIDI heeft een vacature voor een PhD-positie binnen het project: "Life-course transitions, socio-economic status and health behaviours", een gezamenlijk project van het NIDI, het Universitiar Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Netherlands Institute for Advanced Studies (NIAS).

DEMOS - nummer 6, juni 2019

28-06-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Z S/Flickr]

De ontnuchterende rol van de wetenschap in het migratiedebat

28-06-2019

Het publieke debat over migratie is een gepolariseerd debat waarin de bijdrage van de wetenschap ondergesneeuwd dreigt te raken. Hoe kan de wetenschap toch een nuttige bijdrage leveren en hoe moet men de bijdrage van wetenschappers interpreteren als ze zich mengen in het beleidsdebat? Foto: Z S/Flickr

Waarom zijn vrouwen minder vaak zzp’er dan mannen?

28-06-2019

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is fors gegroeid de afgelopen jaren. Vreemd genoeg blijft het aandeel vrouwelijke zzp’ers in Nederland, maar ook in de rest van Europa, ver achter bij dat van mannen.
Foto: FaceMePLS/Flickr

Blauwe zones: de heilige graal van gezond ouder worden

28-06-2019

Nieuw demografisch onderzoek stuitte per toeval op een aantal kleine gebieden waar mensen zeer oud worden. Met deze ontdekking hebben onderzoekers een rijke bron aan data om het raadsel van hoe je gezond oud kunt worden onder de loep te nemen.

Wereldbevolkingsprognose 2019

17-06-2019

De Verenigde Naties maken iedere twee jaar een nieuwe prognose van de wereldbevolking op basis van de meest recent beschikbare bevolkings­gegevens en -trends. Op 17 juni jl. zijn de uitkomsten van de nieuwste prognose gepresenteerd. Volgens de zogenoemde middenvariant van de VN-prognose groeit de wereld­bevolking van de huidige 7,7 miljard naar 9,7 miljard in 2050 en verder naar 10,9 miljard in 2100.

DEMOS - nummer 5, mei 2019

31-05-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: appaloosa/Flickr]

De invloed van alcohol op man-vrouwverschillen in levensverwachting in Oost-Europa

31-05-2019

Vrouwen leven over het algemeen langer dan mannen en deze verschillen zijn het grootst in Oost-Europa. Vrouwen leven hier ongeveer 10 jaar langer dan mannen. Het verschil in leefstijl tussen mannen en vrouwen speelt een belangrijke rol, vooral het verschil in alcoholconsumptie. Foto: Alexquaas/Wikimedia Commons

Voorlopers en volgers onder werkgevers over langer doorwerken

31-05-2019

De stijgende AOW-leeftijd raakt niet alleen werknemers. Ook werkgevers ondervinden de gevolgen en moeten een manier vinden om hun oudere werknemers langer productief te houden. NIDI-onderzoek laat zien dat er een wereld van verschil schuil gaat achter het formele en informele beleid van werkgevers.
Foto: fritscdejong/Flickr

De baby’s van 2019 krijgen pas op 75-jarige leeftijd AOW

31-05-2019

Zolang de levensverwachting toeneemt, stijgt de AOW-leeftijd onverminderd voort waardoor we een steeds groter deel van het leven werkend doorbrengen. Door de AOW-leeftijd iets trager te laten stijgen – ieder jaar een maand hoger – dan volgens het huidige beleid kunnen we iets langer van de AOW genieten.

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken