De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

4 leden van De Jonge Akademie hebben VIDI-beurs van NWO gehonoreerd gekregen

18 mei 2015

Vier leden van De Jonge Akademie hebben een VIDI-beurs gekregen. Een Vidi-beurs is maximaal 800.000 euro. Hiermee kunnen onderzoekers een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten. Vidi maakt samen met Veni en Vici deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO.

Hoe van biomassa-afval naar product?
Prof. dr. ir. M. C. (Maaike) Kroon (v), TU/e – Scheikundige Technologie
Bij bio-raffinage ontstaat veel afval, waarvan slechts een klein deel wordt omgezet naar nuttige producten. In dit project zullen nieuwe hernieuwbare oplosmiddelen worden onderzocht om het biomassa-afval op te lossen en om uit de oplossing meerdere waardevolle producten te isoleren. Zo kan de economische waarde van biomassa-afval worden vergroot.

Prior expectation in visual cognition: from the cortical column to subjective experience
Dr. F.P. (Floris) de Lange (m), RU - Donders Institute for Brain, Cognition and Behavior, Centre for Cognitive Neuroimaging
We zeggen vaak ‘Zien is geloven’, maar eigenlijk is het andersom: onze verwachtingen bepalen in belangrijke mate wat we zien. Hier onderzoek ik hoe verwachtingen de breinprocessen van waarneming veranderen, en wat de gevolgen zijn van verwachtingen voor de waarneming.

A waste of time or no time to waste? Assessing the impact of international reparative justice procedures
Prof. dr. R.M. (Rianne) Letschert (v), UvT - INTERVICT
Een van de uitgangspunten van het recht op herstel is dat het bijdraagt aan het rechtvaardigheidsgevoel van slachtoffers en de heropbouw van samenlevingen die te maken hebben gehad met internationale misdaden of ernstige mensenrechtenschendingen. Dit onderzoek zal achterhalen of en zo ja op welke manier internationale juridische procedures hieraan bijdragen.

Malaria gametocytes – seeds of dispersion
Dr. J.T. (Teun) Bousema (m), RUMC - Epidemiology
Malaria spreads by mosquitoes that become infected after biting malaria‐infected humans. This research will determine when humans are first infectious and what strategies malaria parasites use to maximize their spread. Uncovering parasite and human factors that influence the spread of malaria may lead to new opportunities for malaria elimination.

Zie verder: NWO-site

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken