De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Ammodo Science Awards voor leden en alumnus van De Jonge Akademie

29 januari 2019

De Jonge Akademie-leden Nadine Akkerman, Lenneke Alink en Ewout Frankema zijn winnaars van de Ammodo Science Awards 2019. Ook alumnus Teun Bousema ontvangt deze prijs. 

Dit hebben Ammodo en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) vandaag bekendgemaakt. De laureaten ontvangen ieder een geldbedrag van 300.000 euro, waarmee ze de komende jaren nieuwe wegen kunnen verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Over de Ammodo Science Awards

De Ammodo Science Award is ingesteld om bijzonder getalenteerde onderzoekers te stimuleren in een cruciale, gevorderde fase van hun wetenschappelijke carrière. Met de Award wil Ammodo het ongebonden wetenschappelijk onderzoek in Nederland over de volle breedte versterken. Elke twee jaar worden acht Ammodo Science Awards uitgereikt aan internationaal erkende onderzoekers op vier wetenschapsterreinen: Biomedical Sciences, Humanities, Natural Sciences en Social Sciences. De laureaten moeten verbonden zijn aan een universiteit of onderzoeksinstituut in Nederland en maximaal vijftien jaar geleden zijn gepromoveerd. 

Zie voor de andere winnaars en meer informatie over de prijs het persbericht op de website van de KNAW.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken