De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

ERC Consolidator-subsidies voor leden en alumni van De Jonge Akademie

28 november 2017

De European Research Council (ERC) heeft een ERC Consolidator Grant toegekend aan drie leden van De Jonge Akademie: Marijke Haverkorn (sterrenkunde, astrofysica), Nathalie Katsonis (nanotechnologie) en Jan-Willem Veening (moleculaire genetica). Ook zijn er subsidies voor Ronald Hanson (quantumfysica) en Appy Sluijs (paleontologie), beiden alumni van De Jonge Akademie.

Eigen onderzoeksgroep

Met de Consolidator Grant richt de ERC zich op de ondersteuning van 'consolidators': talentvolle, excellente onderzoekers die al aangetoond hebben een eigen onderzoeksgroep te kunnen runnen. De ERC Grant is goed voor ongeveer 2 miljoen euro per onderzoeksgroep, een bedrag waarmee meer risicovolle projecten opgestart kunnen worden. Dergelijk high risk-/ high gain-onderzoek levert vaak de meest innovatieve ontdekkingen op.

Horizon 2020

De financiering van in totaal 630 miljoen euro biedt de 329 winnaars een ver reikende impact, zowel binnen als buiten de wetenschap. De subsidies vallen onder de pijler 'Excellent Science' binnen Horizon 2020, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU. Nederlandse onderzoeksvoorstellen scoren erg goed: ze nemen de vierde plaats in.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken