De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

ERC-subsidies voor De Jonge Akademie-leden

15 februari 2016

De ERC maakte eind januari 2016 de winnaars bekend van de 2015 Proof of Concept-grants. Begin februari volgde de bekendmaking van de ERC Consolidator Grants. Nederlandse onderzoekers scoren in beide competities erg goed: ze nemen respectievelijk de derde en vierde plek in.

ERC Proof of Concept

Van de 135 Proof of Concept-grant-winnaars komen er maar liefst 17 uit Nederland. Elke onderzoeker krijgt 150.000 euro om het innovatieve of commerciële potentieel van zijn of haar onderzoeksresultaten te verkennen. Lid van De Jonge Akademie Andrea Evers viel in de prijzen.

ERC Consolidator Grant 

De European Research Council (ERC) heeft een zogenaamde Consolidator Grant toegekend aan De Jonge Akademie-lid Roberta D’Alessandro en De Jonge Akademie-alumnus en KNAW-lid Eveline Crone. Met de Consolidator Grant richt de ERC zich op de ondersteuning van consolidators, talentvolle, excellente onderzoekers die al aangetoond hebben een eigen onderzoeksgroep te kunnen runnen. De ERC grant is goed voor ongeveer 2 miljoen euro per onderzoeksgroep, een bedrag waarmee meer risicovolle projecten opgestart kunnen worden. Dergelijk high risk/high gain-onderzoek levert vaak de meest innovatieve ontdekkingen op.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken