De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Hilde Geurts ontvangt Betto Deelmanprijs

5 april 2014

Hilde Geurts is door de Stichting Neuropsychologie Nederland onderscheiden met de Betto Deelmanprijs. De Betto Deelmanprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Nederlandse neuropsycholoog die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vak. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een oorkonde.

De Betto Deelmanprijs wordt op vrijdag 25 april om 15.15 uur aan haar uitgereikt in de Oudemanhuispoort 4-6, 1012 CN Amsterdam, collegezaal D1.08. Hilde verzorgt tijdens dit evenement een lezing: Waarom kunnen we niet zonder de neuropsychologie in het autisme-onderzoek? Toegang is gratis. Graag aanmelden via p.eling@donders.ru.nl 

Hilde richt zich in haar onderzoek vooral op cognitieve processen van jong tot oud bij mensen met ADHD en autisme. Aangezien ze graag wil dat haar experimentele neuropsychologische onderzoek er toe leidt dat deze kennis toegepast kan worden in de klinische praktijk is ze eveneens actief binnen interventie-onderzoek. Hierbij richt Hilde zich met name op individuele verschillen binnen de zogeheten executieve functies (bijvoorbeeld het kunnen stoppen, veranderen of plannen van gedrag) om zo te achterhalen wie wanneer welke problemen ervaart en wat hier aan te doen is. Om wetenschap en praktijk nog dichter bij elkaar te brengen is ze vanuit de UvA samen met het Dr. Leo Kannerhuis en een groot aantal veldpartners (o.a. grote GGZ-instellingen en belangenverenigingen) een academische werkplaats autisme aan het inrichten.

De Stichting Neuropsychologie Nederland heeft als doel om het wetenschappelijk onderzoek in de neuropsychologie en de klinische toepassing ervan te bevorderen, en de publieke bekendheid ervan te vergroten. De stichting tracht dit doel te verwezenlijken door publieke lezingen en symposia te organiseren, door de Betto Deelmanprijs uit te reiken, en door op andere manieren publieke aandacht voor het vak te vragen.

Bron: Universiteit van Amsterdam

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken