De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Merel Keijzer benoemd tot hoogleraar English Linguistics & English as a Second Language

29 januari 2019

Merel Keijzer is per 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar English Linguistics & English as a Second Language aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

Merel Keijzer, sinds 2016 lid van De Jonge Akademie, doet onderzoek naar tweede taalverwerving en tweetaligheid door het leven heen, en heeft daarbij een bijzondere interesse voor meertaligheid en veroudering. Wat is de beste manier (voor ouderen) om Engels te leren en kan het leren van Engels een positief effect op (mentale) gezondheid hebben? In haar positie als hoogleraar zal zij zich bezig houden met het ontwikkelen van onderwijs op het gebied van Engelse taalkunde en Engelse taalontwikkeling, maar ook met het doen van onderzoek naar bestaande Engelse taalmethodes, van basisschool tot tweetalig middelbaar onderwijs en taalonderwijs aan ouderen, en de cognitieve effecten ervan.

Het onderzoek van Merel Keijzer wordt ingebed bij het Center for Language and Cognition Groningen binnen de onderzoeksgroep Neurolinguistics and Language Development. Daarnaast is zij onder meer betrokken bij het activiteiten van het onderzoeksinstituut Behavioural and Cognitive Neurosciences en de Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken