De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Oproep: Onderzoek naar international contract PhD candidates

5 juli 2018

Op de meeste Nederlandse universiteiten is het aantal zogenoemde international contract PhD candidates – ofwel, promovendi met een beurs van bijvoorbeeld de Chinese of Pakistaanse overheid – de afgelopen jaren sterk toegenomen. Als De Jonge Akademie hebben wij geconstateerd dat heel uiteenlopend over deze ontwikkeling wordt gedacht.

Waar sommige collega's dit als een welkome ontwikkeling zien die vooral voordelen met zich meebrengt, reppen andere collega's vooral over de eventuele nadelen.

Ook blijkt uiteenlopend te worden gedacht over hoe deze groep te werven, selecteren en begeleiden. Systematische kennis die alle vakgebieden en universiteiten overstijgt ontbreekt echter.

Dat laatste geldt ook voor hoe deze groep zelf tegen hun positie, begeleiding et cetera aankijken; hierover hebben we enkel anekdotisch bewijs.

Do’s and don’ts with regard to international contract PhD candidates

Het De Jonge Akademie-project Do’s and don’ts with regard to international contract PhD candidates is gericht op het verzamelen van zulke systematische informatie, zowel van de kant van de (mogelijke) begeleiders van international contract PhD candidates als van deze promovendi zelf.

Aangezien deze groep promovendi blijft groeien en omdat hun wensen en behoeftes vaak anders blijken te zijn dan die van de reguliere promovendi in Nederland, beogen we met dit project:

  • de universiteiten te adviseren over deze groep promovendi 
  • deze promovendi zelf te ondersteunen bij hun academische inspanningen tijden hun promotie en daarna. 

De resultaten van ons onderzoek zullen worden gepubliceerd en breed worden gecommuniceerd.

Vragenlijst

De Jonge Akademie roept promovendi en begeleiders op de DJA survey international contract PhDs in te vullen (max. 10 minuten) en via Twitter of e-mail te verspreiden onder collega’s die ervaring hebben met, of een mening kunnen hebben over, international contract PhD candidates en onder deze groep promovendi zelf. 

Het onderzoek is volledig anoniem.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken