De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Tine De Moor op vakconferentie Wetenschapscommunicatie

13 januari 2016

Op 11 april 2016 organiseren De Praktijk en Science Center NEMO voor de vierde keer de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. Dit jaar vindt deze plaats in het Academiegebouw Utrecht.Het thema van de WTC vakconferentie 2016: Pijlers van de wetenschapscommunicatie.

Naast keynote spreker Frans de Waal, die speciaal zal ingaan op zijn ervaringen met wetenschapscommunicatie, zullen er tijdens deze vakconferentie negen breakoutsessies plaatsvinden. Tijdens deze breakoutsessies worden verschillende aspecten van wetenschapscommunicatie besproken, van citizen science, tot diversiteit en het creëren van een leerecosysteem. Bij elke sessie wordt er tevens ingegaan op welke aspecten van het onderwerp de kernkwaliteiten of pijlers vormen.  Tine De Moor neemt deel aan de sessie:

Citizen Science: Iedereen Wetenschapper?

Steeds meer onderzoekers schakelen de hulp in van vrijwilligers zonder academische achtergrond om grootschalige projecten waar te maken. Citizen Science, ook wel ‘burgerwetenschap’ genoemd, brengt wetenschap en 'het volk' samen. Wat zijn goede voorbeelden van citizen science? Hoe krijg je als wetenschapper genoeg deelnemers voor je project en hoe houd je ze enthousiast? Wat zijn de voordelen - voor de wetenschapper, maar ook voor de deelnemer? Round table sessie, waarin we uiteindelijk de kern van goede citizen science proberen te formuleren.

Organisator: Liesbeth Gijsel (Eos)
Met o.a. Roeland Samson (Universiteit Antwerpen), Kim Verhaeghe (Cascade), Tine de Moor (Universiteit Utrecht), Hanny van Arkel

 

Meer informatie

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken