De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Vidi-onderzoeksbeurs voor De Jonge Akademie-leden Alexandru Iosup en Liesbeth van Rossum

17 mei 2016

Liesbeth van Rossum en Alexandru Iosup ontvangen dit jaar elk een Vidi-beurs van maximaal 800.000 euro van onderzoeksfinancier NWO. Met deze beurs kunnen zij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten.

Liesbeth ontvangt de Vidi voor haar project Zijn stresshormonen dikmakers en slecht voor de gezondheid? Alexandru voor het project MagnaData: Massivizing Datacenter Scheduling to Bring All Data Services to All People:

Zijn stresshormonen dikmakers en slecht voor de gezondheid?
Dr. E.F.C. van Rossum (v), EMC Inwendige Geneeskunde - Endocrinologie
Er wordt onderzocht of het stresshormoon cortisol een belangrijke risicofactor is voor het ontwikkelen van overgewicht en de complicaties hiervan zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Ook wordt onderzocht hoe het komt dat cortisol veelal verhoogd is bij obese mensen. Dit kan leiden tot nieuwe behandelingen gericht op cortisol verlaging.

MagnaData: Massivizing Datacenter Scheduling to Bring All Data Services to All People
Dr. ir. A. (Alexandru) Iosup (m), Delft University of Technology
Datacenters are factories producing (hosting) data services for our Digital Economy. MagnaData will develop groundbreaking resource management and scheduling techniques. These techniques help engineers manage increasingly larger datacenters,and address how social and sophisticated customers use data services. This makes datacenters much more flexible and efficient, and improves customer experience.

Vernieuwingsimpuls

De Vidi is een van de drie financieringsvormen van de Vernieuwingsimpuls, die mede door de KNAW is opgezet. Vidi is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Vidi maakt samen met Veni en Vici deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Binnen de Vernieuwingsimpuls zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek.

In totaal dienden 572 onderzoekers een onderzoeksproject in voor financiering. Daarvan zijn er 87 gehonoreerd. Dat komt neer op een honoreringspercentage van 15 procent. Van de laureaten zijn er 60 man (16 procent) en 27 vrouw (14 procent).

Zie ook: Persbericht 'Vidi-beurzen voor 87 ervaren onderzoekers'

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken