De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Vrouwen in het hoger onderwijs en in de wetenschap

10 september 2014

Aandacht voor de positie van vrouwen in het hoger onderwijs en in de wetenschap en het ontbreken van vrouwen in Lof Magazine in een speciale editie. Hierin onder andere een portret van Annelien Bredenoord als geslaagde vrouw in de wetenschap.

Samenvallend met de opening van het academisch jaar komt Lofmagazine met “Geslaagde Vrouwen”, een speciale editie over de carrières van vrouwen in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Minister Jet Bussemaker (OCW) zegt in haar voorwoord: “Het verzilveren van intellectuele bagage gaat vrouwen nog steeds minder goed af. Zo ligt het aantal vrouwen in topposities in ons land beduidend lager dan het aantal mannen. Met name als het gaat om vrouwelijke professoren en lectoren.”Het is waar. Slechts 16 procent van alle hoogleraren is vrouw, terwijl vier jaar geleden 25 procent als streefcijfer voor de EU-landen is ingesteld.
 
BannerLOFhoogleraren

Digitale editie van de uitgave (Annelien Bredenoord staat op pagina 28).

De speciale editie HBO/WO “Geslaagde Vrouwen” is tot stand gekomen in samenwerking met: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, De Haagse Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam, Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Saxion Hogescholen, Universiteit Leiden, Universiteit van Tilburg, Universiteit van Twente, Vereniging van Vrouwen met een Hogere Opleiding (VVAO), Vrouwelijke Vereniging voor Vrouwelijke Artsen (VNVA).
 

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken