De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Kan je als geesteswetenschapper beter in het buitenland zitten?

19 januari 2015

Wetenschappers met een buitenlandse achtergrond en Nederlandse wetenschappers in het buitenland kunnen als beste beschrijven hoe het is om in Nederland onderzoek te doen in vergelijking tot andere landen. Waarin is Nederland bijzonder en waar loop je zoal tegenaan? Wat zijn de voordelen van het Nederlandse wetenschapssysteem en wat is in andere landen beter?

In de serie op wetenschapsblog Sciencepalooza lees je persoonlijke ervaringen en overwegingen over de grenzen heen. Leden van De Jonge Akademie dragen bij aan de serie.

Christian Lange:

Het is goed gegaan met mij in de Nederlandse wetenschapswereld. Vanaf 2011, toen ik vanuit een Lecturer-positie in Edinburgh naar Utrecht kwam, heb ik een prachtige baan als hoogleraar op één van de grote Nederlandse universiteiten. Dankzij een Europese beurs mocht ik een team van innovatieve wetenschappers verzamelen, met wie ik boeiend onderzoek doe naar de historische en intellectuele grondlagen van de islam. In 2014 werd ik tot lid van De Jonge Akademie van de KNAW verkozen. Maar als ik mijn situatie vergelijk met de omstandigheden waarin buitenlandse collega’s werken, met name in de geesteswetenschappen en de filologie, is het resultaat een mixed bag.

Lees verder op sciencepalooza.nl

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Opinie

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken